Concerten helaas afgelast….

Dit stond ons voor ogen

Dit was het beoogde lustrumprogramma

Het programma had een feestelijk karakter en bevatte werken uit allerlei muzikale stromingen van de 19e en 20e eeuw, tot en met een hedendaagse muziekstuk van Nederlandse bodem. Het openingsstuk was de stralende maar ook af en toe weemoedige 10e strijkerssymfonie van Felix Mendelsssohn Bartoldy. Daarna twee contrasterende solowerken voor hobo en strijkorkest: de dromerige Canzonetta van de Amerikaanse componist Samuel Barber en het virtuoze en opera-achtige  Concertino van de Tjechisch-Duitse componist Johann Wenzel Kalliwoda (1801- 1866).

Na de pauze zou allereerst het speciaal voor dit lustrum gecomponeerde 'Jubilee' van Sylvia Maessen volgen, een avontuurlijk en af en toe opzwepend stuk, met ruimte voor improvisatie, waar we met volle inzet aan gewerkt hebben. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben deze bijzondere opdracht mogelijk gemaakt. Het sluitstuk zou de prachtige Strijkersserenade van Jozef Suk zijn geworden.

Concerten zijn afgelast

We hebben het vaste voornemen om dit afgelaste programma in het komend jaar alsnog te realiseren. Zodra daar meer bekend is over is wordt dat op onze website vermeld.

Houd in elk geval rekening met onze Lenteconcerten in juni 2022:

woensdag 15 juni (Thomaskerk), zaterdag 18 juni (Kortenhoef) en zondag 19 juni (Amstelkerk)

Te zijner tijd kunt u HIERklikken voor kaarten.

Mendelssohn 13 jr

Samuel Barber

Joh. W. Kalliwoda

Sylvia Maessen

Jozef Suk

Concertarchief