Concerten en Kaarten

Een uitgesteld lustrumprogramma 

In september 2021 bestonden de Amstelstrijkers 35 jaar. De feestelijke concerten waarmee dat feit gevierd zou worden moesten vanwege de Corona pandemie worden uitgesteld en zullen nu plaatsvinden in op 6, 8 en 9 oktober. Onder leiding van dirigent Marien van Staalen, speelt het Amstelstrijkers Ensemble een gevarieerd lustrumprogramma met de hoboïste Pauline Oostenrijk (o.a. winnaar Nederlandse Muziekprijs) als solist in de zangerige Canzonetta van Samuel Barber en in het virtuoze Concertina van Johann Kalliwoda.

Het concert wordt geopend met de bruisende 10e Strijkerssymfonie van de jonge Mendelssohn en afgesloten met de romantische Serenade voor strijkers van de Tsjechische componist Jozef Suk. Het spannendste programmaonderdeel is misschien wel de wereldpremière van 'Jubilee', speciaal voor deze gelegenheid geschreven door de Nederlandse componiste Sylvia Maessen. Het jubilerende ensemble ontving voor deze opdracht een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Concerten

U kunt deze muziek beluisteren op onze lustrumconcerten: donderdag 6 oktober 2022, 20:15 uur (Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam), zaterdag 8 oktober 2022, 20:15 uur (Ned. Hervormde Kerk, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef) en zondag 9 oktober 2022, 20:15 uur (Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam)

Kaarten

U kunt hieronder online kaarten bestellen en betalen https://www.ticketkantoor.nl/shop/ASE6okt22

  • donderdag 6 oktober Thomaskerk: klik HIER
  • zaterdag 8 oktober Kortenhoef: klik HIER
  • zondag 9 oktober Amstelkerk: klik HIER

 

Mendelssohn als dertienjarige

Samuel Barber

Johann Wenzel Kalliwoda

Sylvia Maessen

Joseph Suk

Concertarchief