Concerten en Kaarten

Programma Lustrumconcert

Het programma heeft een feestelijk karakter en bevat werken uit allerlei muzikale stromingen van de 19e en 20e eeuw, tot en met een hedendaagse muziekstuk van Nederlandse bodem. Het openingsstuk is de stralende maar ook af en toe weemoedige 10e strijkerssymfonie van Felix Mendelsssohn Bartoldy. Daarna twee contrasterende solowerken voor hobo en strijkorkest: de dromerige Canzonetta van de Amerikaanse componist Samuel Barber en het virtuoze en opera-achtige  Concertino van de Tjechisch-Duitse componist Johann Wenzel Kalliwoda (1801- 1866).

Na de pauze volgt allereerst het speciaal voor dit lustrum gecomponeerde 'Jubilee' van Sylvia Maessen, een avontuurlijk en af en toe opzwepend stuk, met ruimte voor improvisatie, waar we met volle inzet aan gewerkt hebben. We zijn als ensemble dankbaar voor de genereuze subsidies van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) en het Prins Bernhard Cultuurfonds die deze bijzondere opdracht mogelijk maakten. Tenslotte spelen we de meeslepende en soms overrompelende Strijkersserenade van Jozef Suk.

Concerten

Donderdag 16 december, 20:15 uur Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam

Zaterdag 18 december, 20:15 uur, Ned. Hervormde Kerk, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef

Zondag 19 december, 20:15 uur, Amstelkerk, Amstelveld 1, Amsterdam

Kaarten

Contant of pinnen aan de kassa: € 18,-

Of bestel via Ticketshop en vermijd een wachtrij. U kunt nu al kaarten bestellen en printen: Voor donderdag 16 december klik HIERvoor zaterdag 18 december klik HIER, en voor zaterdag 19 december klik HIER.

Covid-19

Voor de concerten is een coronatoegangsbewijs nodig. De regels kunnen in de loop van de tijd veranderen. Houd dat in de gaten. We zullen daar ook op deze website melding van maken.

Mendelssohn 13 jr

Samuel Barber

Joh. W. Kalliwoda

Sylvia Maessen

Jozef Suk

Concertarchief