Solisten

zingt daar

Veerle Sanders (soliste in Amsterdam en Kortenhoef)

Veerle Sanders begon haar zangopleiding aan het conservatorium in Tilburg in 2009 met Muziek Theater als hoofdrichting. Toen zij in 2013 haar Bachelor deed had ze al ruime ervaring opgedaan in verschillende musical producties (The Secret Garden, Jekyll and Hyde, en De Spooktrein), maar ook in Opera’s als Verdi’s Macbeth en ‘Trial by Jury’ van Gilbert en Sullivan. In 2015 haalde ze haar Master diploma ‘cum laude’ met een eigen versie van het toneelstuk Master Class over het leven van Maria Callas.

Sinds 2013 is Veerle regelmatig geëngageerd door Opera Zuid, een operagezelschap dat zich richt op de ontwikkeling van jong talent. Zij trad sindsdien op in verscheidene producties zoals Carmen (Bizet), Sound of Musical (in samenwerking met het Noord-Nederlands Orkest), La Traviata (Verdi, de rol van Flora), Rigoletto (Verdi, rol van Maddalena), Mozarts Le Nozze di Figaro (rol van Cherubino) en Il Barbiere di Siviglia (Rossini, rol van Berta).

De samenwerking met het Noord-Nederlands Orkest leidde tot verdere optredens als solist in verschillende concerten. Ook zong ze in der jaren voor de corona pandemie in producties van o.a. De Nationale Opera (The New Prince o.l.v. Lotte de Beer), de Reisopera (La Traviata), maar ook in Oratoria zoals de Mattheüs Passion en Johannes Passion. Met Ivo van Hove trad zij op in de Opera van Kurt Weill ‘Mahagonny’ op het Festival van Aix en Provence in 2019.

Veerle’s repertoire is breed, zij houdt van ‘cross-over’ muziekstukken waarin verschillende stijlen worden gecombineerd.

Charlotte Stoppelenburg (soliste in Almen)

Charlotte Stoppelenburg, kreeg haar opleiding aan het conservatorium in Utrecht en Keulen. De eigen stem en de eigen klank laten klinken: dat is de drijfveer geweest achter de ontwikkeling van Charlotte als zangeres. Vanaf de opvoeding in haar familie waar muziek en cultuur alom aanwezig waren en zijn, aan het conservatorium in Utrecht en Keulen tot uiteindelijk cum laude afgesloten studies Duits aan de universiteiten van Utrecht en Amsterdam, heeft het steeds betere en diepere begrip van muziek altijd centraal gestaan.

Maar ook techniek en stemontwikkeling staan centraal bij Charlotte: een alt-mezzo stem die warm is en expressief, met een eigen timbre en zowel uitgebalanceerd als natuurlijk van karakter, Die ontwikkeling heeft geresulteerd in eerste prijzen op het Prinses Christina Concours samen met haar zus sopraan Josefien, de bijzondere Brothers & Sisters concerten, gastoptredens bij de Opera van Keulen en WDR en presentaties c.q. concerten op academisch niveau rond muziek, taal en literatuur. Verschillende componisten hebben speciaal voor haar muziekstukken gecomponeerd.

Charlotte streeft naar een breed repertoire gecombineerd met een hoge kwaliteit. In een opera als ‘The Indifferent Lover’ is zij een persoonlijkheid, in een oratorium als de ‘Matthäus Passion’ een van de dragende solisten en in liederen als de Rückert Lieder een meeslepende verhalenverteller. Opnamen en uitvoeringen van Charlotte staan op YouTube, maar een live optreden is natuurlijk onvergelijkelijk veel mooier.

 

Solisten in voorgaande jaren

Najaar 2019
Michelle Sweegers - harp

Voorjaar 2019
Nina van Essen - mezzo-sopraan
Hester Hentzepeter - sopraan

Najaar 2018
Alexander Warenberg - cello

Voorjaar 2018
Willem Brons - piano

Najaar 2017 
Shin Sihan - viool

Voorjaar 2017
Marieke Stordiau - fagot

Najaar 2016
Saskia Otto - viool
Anna Magdalena den Herder - altviool

Voorjaar 2016
Marien van Staalen - cello

Najaar 2015
Hanna Guirten - hoorn
Edward Leach - tenor

Voorjaar 2015
Lenneke van Staalen - Indiase viool
Heiko Dijker - tabla
Sterre Konijn - sopraan

Najaar 2014
Dana Zemtsov - altviool

Voorjaar 2014
Hester Hentzepeter - sopraan

Najaar 2013
Emmy Storms - viool

Voorjaar 2013
Bas Kuijlenburg - bas-bariton

Najaar 2012
Mirsa Adami - piano
Frank Braafhart - trompet

Voorjaar 2012
Diederik Ornée - klarinet

Najaar 2011
Cécile Gouder de Beauregard - viool
Eke van Spiegel - viool
Anthony Heidweiller - bariton
Amarins Wierdsma - viool

Voorjaar 2011
Murni Suwetja - sopraan

Voorjaar 2010
Eva van Grinsven - saxofoon

Najaar 2009
Nora van der Stelt - viool

Voorjaar 2009
Marynka Nicolai - sopraan

Najaar 2008
Manon Meijs - viool
Tanja van der Kooij - hobo

Voorjaar 2008
Dóra Kokas - cello

Najaar 2007
Bram van Sambeek - fagot

Voorjaar 2007
Mascha van 't Spijker - bajan
Josetxu Obregón - cello