Dirigent Zomer 2022

Ivo Meinen

Ivo Meinen begon zijn studie directie meteen na het afronden van zijn vioolstudie in Amsterdam en Den Haag. Hij studeerde directie in Maastricht en Essen bij Jan Stulen, Enrico Delamboye en David de Villiers. Tijdens zijn studie werd hij in 2007 geselecteerd voor deelname aan de masterclass van Valery Gergiev tijden het Gergiev Festival in Rotterdam. In dat zelfde jaar ontving hij de prestigieuze Kersjesprijs voor directie.

Inmiddels heeft Ivo Meinen diverse opera’s van onder andere Verdi, Puccini en Bizet met succes gedirigeerd in zowel binnen- als buitenland. In september van 2015 was Ivo Meinen prijswinnaar op "the Blue Danube Opera Conducting Competition". In het seizoen 2017-2018 was Ivo Meinen Kapelmeester van de Staatsopera van Jekaterinenburg, Rusland, het derde Operahuis van Rusland na St Petersburg en Moskou.

Ivo is van vele markten thuis. Hij dirigeert regelmatig orkestrale werken en werkte bijvoorbeeld met orkesten zoals Orkest van het Oosten, NJO Summer Academy, Bergische Symphoniker, Bochumer Symphoniker en het vroegere Limburgs Symfonie orkest (nu Philharmonie Zuid). In 2018 stond Ivo voor het eerst voor het Amstelstrijkers Ensemble. Die samenwerking beviel goed en hij komt sindsdien regelmatig bij ons terug.

Een bijzonder project was de opname die Ivo in 2021 maakte van de Curaçaose opera "Katibu di Shon" van Randal Corsen.